sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Uusi päivä, uusi mahdollisuus


Uusi päivä, uusi mahdollisuus, uusi blogi - tai ei ihan niinkään! Muutama satunnainen kävijä tietäneekin, mutta tämä blogi on kellunut internetin sekametelisopassa jo vuodesta 2013 lähtien. Olemassaolonsa parina ensimmäisenä viikkona blogiin ehti tulla peräti kolme merkintää, jonka jälkeen alkoi täysi hiljaiselo. Syy tähän heitteillejättöön muotoiltakoon nyt vaikka niin, että tuli vähän muuta ajateltavaa.

Mikä sitten toi minut takaisin tämän blogin pariin? Sama syy, kuin alunperin blogia perustaessa: haluni ja innostukseni opiskella japania. Alkuvuodesta otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin uudelleen päivittäisen sanaston, kieliopin ja kanjien opiskelun. Opiskelun lomassa mieleeni nousee usein kaikenlaista, mistä mielelläni puhuisin jonkun kanssa. Ystäväpiiristäni toki löytyy muita japanin kielen opiskelijoita, mutta jotenkin toivon, että tämän blogin kautta voisin tavoittaa vielä lisää tyyppejä, joiden kanssa kanjien koukeroista tai kieliopin kiemuroista keskustella.

Koska asiat ja ajatukset ovat ehtineet tässä parin vuoden aikana muuttua, päätin piilottaa vanhat tekstit, vaihtaa ulkoasun ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Tarkoitukseni on kirjoittaa (mitä todennäköisimmin säännöllisen epäsäännöllisesti) omien opintojeni edistymisen lisäksi myös mm. kielenopiskelun kannalta hyödyllisistä sivustoista ja sovelluksista. Kuulisin myös mielelläni ajatuksia, ehdotuksia ja vinkkejä teiltä lukijoilta, eli jos jotakin tulee mieleen, rohkeasti vain kommenttia kirjoittamaan!

Jos muuten mietit, että mikä olen naisiani... Olen Hilda, reipas kaksikymppinen graafisen suunnittelun opiskelija pk-seudulta. Olen opiskellut japania vuodesta 2010 lähtien ja ollut vuoden verran vaihto-opiskelemassa Tokion lähellä, Daito Bunkan yliopistossa. Puhun ja erityisesti ymmärrän japania jokseenkin hyvin, lukeminen on vielä varsin työn alla. JLPT-tasoissa mitattuna kielitaitoni sijoittunee jonnekin N3 ja N2 välille; tarkoitukseni olisi tänä vuonna osallistua N2-kokeeseen, eli tekemistä vielä on... Mutta ei se mitään! Kyl kaik lutviutuup! n___n


0 kommenttia:

Lähetä kommentti