keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Welcome to the JLPT, episode 5: "Tulokset"


Joulukuun 2015 JLPT-kokeen tulokset julkaistiin tänään (27.1.) netissä. Ilmeisesti noin puolet Internettiä tuli tuloksiaan ihmettelemään, koska JLPT:n sivuparat olivat ihan totaalisen tukossa - itselläni meni varmaan lähemmäs puolituntia, ennen kuin löysin oikean sivun ja sain sen auki. (Oli hieman haastavaa, kun yksi keskeisistä linkeistä oli tekstin sijaan kuva, joka ei aluksi suostunut latautumaan ja siksi en sitä löytänyt. <3)

Virtuaalitahmassa kahlaamisen jälkeen pääsin viimein kirjautumaan tulossivulle, jossa eteeni aukeni seuraavaa:PÄÄSIN LÄPI!!!

(Naapurit/kämppikset eivät välttämättä arvostaneet kauheasti aamu-seitsemältä huoneestani kantautunutta mölinää, mutta en pystynyt olemaan vähän hihkumatta!)

Lisäksi sivulla oli eriteltyinä eri osioiden pisteet, jotka itselläni näyttivät seuraavanlaisilta:
Kaikki osiot menivät siis ihan kirkkaasti läpi (minimihän on se 19 pistettä per osio). Sisäinen suorittajani vähän mutisee pisteiden keskivaiheille jäämisestä, mutta opiskelumäärääni nähden (ja ensimmäiseksi JLPT-osallistumisekseni) suoritus on mielestäni oikein mainio. Ja jos ei muuta, niin nyt tiedän ainakin, että erityisesti sanastoa voisin lähteä treenaamaan lisää. (Tulosten tulkitsemiseen löytyy selventävä kuva täältä.)

Viralliset tulospaperit ja sertifikaatit tulevat postitse sitten joskus myöhemmin, muistaakseni maalis-huhtikuussa. (En jaksa asiaa nyt tarkistaa, koska JLPT:n sivut ovat edelleen ihan superhitaat.) Mutta niillä ei ole kiire - tällä hetkellä ihan vain jo tuo sähköinen tiedote tuottaa paljon iloa! ^___^

Mites te muut 2015-kokelaat, miten kävi?

2 kommenttia:

J.T. kirjoitti...

Onnea kokeen läpäisyn johdosta! Eräs välitavoite on nyt saavutettu.

私も合格できた! Itselläni N3 meni läpi seuraavasti:

Kielentuntemus: 38/60 (sanasto A; kielioppi B)
Lukeminen: 44/60
Kuuntelu: 37/60
Yhteensä: 119/180.

Yllätyin, kun luetunymmärtäminen meni paremmin kuin kielentuntemus. Kuuntelusta toivoin parempaa, mutta onhan tuokin selvästi enemmän kuin vähimmäisvaatimus. Sinä et selvästikään tarvitse lisätreeniä kuuntelun suhteen, sentään melkein täydet pisteet! Miten on, lähdetkö heti tavoittelemaan N1:stä vai riittääkö tämä nyt tältä erää?

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Onnea myös sinulle, J.T.! Mainiot pisteet olet saanut :) (Ja anteeksi taas tosi myöhäisestä vastauksesta; mielestäni jo vastasin sinulle, mutta ilmeisesti olen taas höpissyt vain mielikuvituksessani....)

Hmm, luulenpa, että en pidä vielä ihan hirveää kiirettä tuon N1-kokeen kanssa. ...vaikka eihän sitä tiedä, vaikka innostuisinkin pänttäämään, onhan tuo JLPT aika hyvä motivaattori opiskelulle!

Lähetä kommentti