sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sunnuntain suositus: はじめしゃちょー


Taas on Sunnuntain suosituksen aika! Sunnuntaisin (mikäli elämä ei yllätä) esittelen yhden japanilaisen podcastin/radio-ohjelman, tv-sarjan, blogin, sarjakuvan, sivuston tai muun vastaavan mediatuotteen, jonka olen kokenut hyödylliseksi ja/tai viihdyttäväksi.

Minulle on aikojen saatossa tullut sellainen huono tapa, että kotona yksin syödessä tuppaan raahaamaan ruokakuppini tietokoneen äärelle ja murkinoimaan jotakin katsellen. Monesti katseluni kohteena ovat Youtubin erilaiset lyhyehköt (huumori)videot, jotka pääsääntöisesti ovat englanninkielisiä.

Siinä missä jo ruokailu näyttöpäätteen äärellä ansaitsee omat torunsa, eniten minua tässä yhtälössä on viime aikoina kiusannut se, että nautin videoni nimenomaan englanniksi enkä japaniksi. Vaikka japani sujuukin minulta jo suht hyvin, huomaan silti "mielummin" valitsevani englanninkielisen kuin japaninkielisen viihteen (vähän samaan tapaan kuin kymmenen vuotta sitten mielummin valitsin suomenkielisen kuin englanninkielisen viihteen, koska vieraaseen kieleen liittyi jotakin.. epämukavaa).

Jonkin aikaa sitten ongelmaani löytyi kuitenkin "ratkaisu", jonka haluan nyt esitellä teillekin: Youtuben はじめしゃちょー-kanava!
22-vuotias はじめしゃちょー (Hajimeshachou) on yksi tämän hetken suosituimmista japanilaisista youtubettajista; kanavalla on hurjat 2 355 298 tilaajaa! Hajimen videot ovat keskimäärin viisiminuuttisia ja sisältö on vahvasti huumoripainotteista (typerien) ideoiden kokeilua ja/tai tee-se-itse -meininkiä. Enimmäkseen Hajime koheltaa videoissa yksin kotonaan, mutta toisinaan videoissa liikutaan myös ulkona tai/ja mukana on kavereita.

Itse kieli voi olla välillä vähän hankalaa seurattavaa, mutta koska videot ovat sen verran hyvin tehtyä, uskoisin aloittelijoidenkin viihtyvän niiden kanssa (jos huumori yhtään iskee).

Jos siis kaipaat elämäsi taukohetkiin jotakin lyhyttä (mutta kielellisesti opettavaista?) hömppää, kokeile ihmeessä Hajimen seikkailuja!0 kommenttia:

Lähetä kommentti