sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Welcome to the JLPT, episode 0: "Alussa oli äiti"


Pari viikkoa sitten juttelin äiteeni kanssa puhelimessa ja totesin, etten tiedä, viitsinkö vielä tänä vuonna mennä yrittämään JLPT N2-koetta, kun en ole ihan satavarma taidoistani ja koekin maksaa rahaa. "Ei kun nyt menet vaan! Jos se rahasta on kiinni, niin me maksetaan!" tokaisi äitimuorini ja no, muiden mielipiteisiin mukautuvana persoonana päätin sitten ottaa härkää sarvista ja ilmoittautua kokeeseen.

Mukautuvuuden lisäksi olen myös asiat hyvin viimetippaan jättävä persoona, eli ilmoittautumiskaavakkeiden tilaaminen (ts. sähköpostilla oma osoite Japanin Suomen-suurlähetystölle) jäi hienosti viikoa ennen viimeistä palautuspäivää; suurlähetystön leimalla varustettu kirjekuori kolahti postilaatikkoon perjantaina. Ilmoittautumisen deadline tämän vuoden kokeeseen on tosiaan ensi keskiviikkona, eli vähän tiukille menee, erityisesti kun minulla ei ole vaadittuja puolen vuoden sisällä otettuja (passi)kuvia. Muille mattimyöhäisille tiedoksi, että keskiviikon postileima palautuskuoressa kelpaa! Itse näin pääkaupunkiseutulaisena ajattelin varmuuden vuoksi ja rahan säästämiseksi viedä paperini paikan päälle ihan itse.

Menemättä kuitenkaan asioiden edelle... Nyt alkavassa "Welcome to the JLPT" -sarjassa aion säännöllisen epäsäännöllisesti dokumentoida tulevan 10 viikon (voi apua) valmisteluita, jotka huipentuvat 6.12. järjestettävään kokeeseen. Tulevista ilmoittautumissepustuksista ei ehtine olla juuri iloa tänä vuonna koetta koettaville (pahoittelut!); ylipäätään en mene takuuseen höpinöitteni hyödyllisyydestä, mutta yritän kuitenkin parhaani mukaan antaa jonkinlaista osviittaa siitä, minkälainen seikkailu JLPT osaa olla.

Tervetuloa mukaan matkalle! Seuraavassa eli ensimmäisessä osassa pääsemme tutustumaan JLPT-ilmoittautumiskaavakkeen ihmeelliseen maailmaan. Tässä hieman esimakua:


Ilmoittautumiskaavakkeen mukana tulevassa ohjevihkosessa on
32 sivua. Serious business is serious!

PS: Sunnuntain suositus lomailee tänään; jotta mahdollinen pettymys ei olisi liian karvas, tässä linkki blogin Youtube-kanavalle, jonne keräilen kaikenlaisia japanin kielen opiskelun kannalta yleishyödyllisiä videoita!

2 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Kiva blogi! Löysin tänne googlaamalla elekronisia sanakirjoja, no, enpä saanut sulta sanakirjasuositusta mutta tuun varmaan jatkossakin kattomaan täältä juttuja. Opiskelen itse japania Helsingin yliopistossa, ja haaveilen että jaksaisin panostaa muuhunkin kuin siihen että läksyt on tehty ja jotenkuten ajallaankin. Meidän opiskelutahdilla jouyou-kanjeihin menee ikuisuus...

Mulla on kans epäaktiivinen japaniopiskelublogi, en oo ihan varma linkkautuuko se tähän, mutta iwanikki.blogspot.com on osoite joka tapauksessa : D

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Hei Julia ja kiitos kommentista!

Harmi, ettet sanakirjasuositusta saanut, mutta mukavaa, jos muuten blogista oli/on iloa ^^ Olen ollut vähän kuollut niistä ja näistä syistä ja blogikin sen myötä, mutta toivon mukaan asiaan tulee taas pian muutosta!

Kiitos linkistä, käynpä sen pian tsekkaamassa! Tsemppiä opiskeluihin! :)

Lähetä kommentti