sunnuntai 28. helmikuuta 2016

No mitäs meille kuuluu?


Heipähei ja anteeksi taas hiljaisuus täällä blogirintamalla. Viime merkinnän jälkeen aloitin projektin, joka kolmisen viikon ajan söi oikeastaan kaiken vapaa-aikani; uudistin nettisarjakuvia listaavan Netsarlin (joka on muuten pisimpään, jo vuodesta 2005, ylläpitämäni sivusto) systeemiä ja ulkoasua myöten, mikä oli välillä hermojaraastavan hankalaa, mutta lopulta hyvin opettavaista ja palkitsevaa. Käykäähän ihmeessä tsekkaamassa, jos sarjakuvat missään määrin kiinnostavat. :) (Netsarlin uuden version julkaisun jälkeen olen lähinnä laiskotellut, mutta ei puhuta siitä sen enempää!)

Vuosi on lähtenyt käyntiin aika mukavasti. Viime merkinnän JLPT-tuloshypetys tuli viimein lihaksi, kun wirallisin leimoin lyöty certificaatti löysi pari päivää sitten tiensä postilaatikkooni. Lappusia tuli itse asiassa kaksin kappalein (tai kolmin, jos selityslappunen lasketaan mukaan): toisessa on eriteltynä saamani pisteet, toisessa taas vain yksinkertaisesti kerrotaan, että olen nyt wirallisesti sugoi.


Aidon Graafisen Suunnittelijan tunnistaa siitä,
että se kuvauttaa itsensä hämärässä ja kännykkäkameralla.

(Japanilaisen ystäväni mukaan näytän muuten
nykyään "Justin beaverilta".)

Toinen iloinen asia, jonka voisin oikeastaan kuvan kera kertoa, on taas tämä:


Toisin sanoen, ensi vuonna tähän aikaan olen.... Suomessa! (Todennäköisesti panikoimassa!) Sen sijaan ensi vuonna vähän myöhemmin (eli huhtikuussa) olenkin Japanissa aloittamassa vaihtovuottani vol 2! Tällä kertaa tarkoitus ei tosin ole niinkään opiskella japania kuin japaniksi, vieläpä sellaista ainetta kuin graafinen suunnittelu, eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita varmasti riittää. Sitä ennen kuitenkin pitää odotella vielä päälle vuosi (byrokratian hitaat rattaat + "väärään aikaan" alkava lukuvuosi ovat aika raastava kombo), minkä ajattelin käyttää yleisesti kielen treenaamiseen, rahan tienaamiseen ja "100+ asiaa, jotka haluan tehdä vaihtoni aikana" -listan tekemiseen. (Ehdotuksia (kaikkiin kolmeen) saa heittää! ;))

Että sellaista! Mitäs sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu? Miten on vuosi lähtenyt käyntiin? :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti